Zupa z łososiem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 3H
Czas na Low: 0
Data dodania: 2023-02-15
Zupa z łososiem

SKŁADNIKI

Marchew – 1 szt.
5 - 6 szt. małych ziemniaków
Seler – ½ szt.
Łodygi selera - 2 szt.
Szalotka - 2 szt.
Papryka - 1 szt.
Świeży filet z łososia - 400 gr.
Sól i pieprz - do smaku
Sok z cytryny – 3 łyżki
Jogurt grecki – 2 łyżki
Suchy estragon – 1 łyżeczka



WYKONANIE

• włożyć do misy wolnowaru marchewkę i łodygi selera pokrojone w krążki, ziemniaki pokrojone w większą kostkę, seler, paprykę i pokrojoną w kostkę szalotkę
• dodać filet z łososia, bez skóry i kości, pokrojony w kostki o boku 2 cm
• zalać 300 ml wody i doprawić solą i pieprzem
• ustawić wolnowar na tryb gotowania „High” i czas na 3 godziny
• wymieszać jogurt z odrobiną gorącej zupy aż osiągnie taką samą temperaturę jak zupa w misie wolnowaru, a następnie wlać mieszankę do misy
• delikatnie wymieszać i na koniec dodać sok z cytryny i estragon
• doprawić solą, jeśli to konieczne.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.