Zupa z owocami morza

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 1,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Zupa z owocami morza

SKŁADNIKI

owoce morza mix, 0,5 kg
pieczarka, 2 szt
sos sojowy, 2 łyżki
szczypiorek, ½ pęczka
sos ostrygowy, łyżka
cukinia, ½ szt
pomidor koktajlowy, 8 szt
limonka, ½ szt
woda, 1 l
chilli, ½ szt
cukier, łyżeczka
por, ½ szt
groszek zielony, garść
pieprz, ds.

WYKONANIE

Pieczarkę, cukinię, pora oraz chilli pokrój w cienkie plastry. Pomidory koktajlowe podziel na pół. Składniki przełóż do wolnowaru Crock-Pot i zmieszaj z owocami morza, cukrem, sosem sojowym, sosem ostrygowym oraz groszkiem. Naczynie zalej litrem zimnej wody i gotuj na poziomie high 1 godzina, 30 min. Po czasie, przed podaniem dodaj posiekany szczypiorek, sok z limonki i pieprz do smaku.


Złote myśli
- Podawaj z makaronem sojowym lub ryżem.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.