Sandacz z kurkami i pomidorem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 90 minut
Czas na Low: -
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Sandacz z kurkami i pomidorem

SKŁADNIKI

2 filety sandacza
300 g świeżych kurek
200 ml bulionu warzywnego
Mała cukinia
50 g masła
Pół cytryny
3 gałązki świeżego tymianku
Pół pęczka świeżego koperku
12 koktajlowych pomidorków
Sól
Pieprz

WYKONANIE

Filet z sandacza umieść w naczyniu Crock-Pot.
Na patelni przysmaż na maśle kurki i dodaj do nich pokrojone w paski cukinie. Dodaj tymianek, koperek, cytrynę i pomidory. Przełóż do naczynia Crock-Pot.
Podlej bulionem, przykryj przykrywką i gotuj w wolnowarze Crock-Pot na poziomie HIGH przez 1,5 godziny.

Podawaj np. z kaszą jaglaną.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.