Konfitura z pomidora

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: -
Czas na Low: 6 godz.
Data dodania: 2015-09-01
Konfitura z pomidora

SKŁADNIKI

2,5 kg pomidorów sparzonych i bez skóry
2 cebule
Laska cynamonu - kora
4 ziarna kardamonu
100 g cukru
2 łyżeczki sosu Worcestershire
50 ml oliwy
Sól
Pieprz

WYKONANIE

1. Pokrojoną w kostkę cebulę przesmaż na oliwie, dodaj cukier i poczekaj aż się skarmelizuje.
2. Przełóż do naczynia Crock-Pot, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i resztę dodatków.
3. Przykryj pokrywką i ustaw wolnowar na poziom LOW na 6 godzin.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.