1 kaczka świeża lub rozmrożona 4 duże marchewki, obrane 2 łodygi selera lub 2 jabłka lub ziemniaki sól i pieprz do smaku 2-3 warstwy gazy 2 gałązki rozmarynu 1 mały pęczek tymianku 1 kwaśne jabłko, cytryna lub pomarańcza 1 mała cebula, obrana i pokrojona w ćwiartki duży kawałek gazy ułatwi wyjęcie kaczki z naczynia Crock-Pot
WYKONANIE
1. Usuń podroby z kaczki. Połóż kaczkę na kawałku gazy. Upewnij się, że gaza jest wystarczająco duża i uda się ją zawiązać na kaczce w taki sposób by ją unieść i umieścić w naczyniu Crock-Pot. 2. Odkrój każdy większy kawałek tłuszczu z kaczki i zachowaj go na później. 3. Wytrzyj kaczkę ręcznikiem papierowym. Wetrzyj sól i pieprz w środku i na zewnątrz. W środku kaczki umieść ćwiartki cytryny/pomarańczy lub jabłek razem z ćwiartkami cebuli. Następnie umieść w środku zioła. Możesz je związać w bukiecik, aby później, po upieczeniu kaczki łatwiej je usunąć. 4. Podgrzej patelnię z nieprzywierającym dnem i połóż kaczkę piersią do dołu. Podsmaż, aż skórka na kaczce delikatnie zbrązowieje. Możesz zrobić to samo po przewróceniu kaczki na drugą stronę. Nie zmieni to smaku kaczki, ale sprawi, że kaczka będzie lepiej wyglądała po ugotowaniu, jakby była upieczona. Możesz też podsmażyć kaczkę pod koniec procesu gotowania jeśli wolisz. Jednak na początku jest prościej ponieważ nie ma ryzyka, że kaczka rozpadnie się podczas smażenia. 5. W naczyniu Crock-Pot umieść na dnie pokrojone warzywa marchew, seler, jabłka lub ziemniaki. Przełóż kaczkę z patelni na gazę, następnie unieś ją i przenieś do naczynia Crock-Pot piersią do dołu. Połóż kaczkę na warzywach. 6. Nakłuj skórkę kaczki widelcem w kilku miejscach aby tłuszcz łatwiej się wytopił. Zawiąż gazę na kaczce. Gotuj przez 3 do 4 godzin na poziomie grzania HIGH lub 6-7 godzin na poziomie grzania LOW. Jeśli użyjemy w przepisie dzikiej kaczki będzie gotować się szybciej ze względu na mniejszą ilość tłuszczu. 7. Sprawdź poziom tłuszczu w połowie czasu gotowania. Jeśli zebrała się duża ilość tłuszczu w naczyniu, usuń go za pomocą chochli lub gruszki do odciągania tłuszczu. Tłuszcz przełóż do słoika i wstaw do lodówki. Jest to bardzo wartościowy tłuszcz, który można użyć później do innych dań. 8. Po ugotowaniu wyjmij kaczkę z naczynia podnosząc ją delikatnie z gazą. Przełóż na talerz.
LUB
- Możesz także przełożyć kaczkę do piekarnika nagrzanego do ok 220 stopni Celsjusza aby przyrumienić skórkę. Następnie po wyjęciu przełóżna ręcznik papierowy aby wsiąkł w niego tłuszcz. - Odczekaj co najmniej 10-15 min zanim pokroisz kaczkę. - Pokrój i podaj. Resztki kaczki można użyć do wielu ciekawych przepisów, np. wymieszać je ze ryżem i warzywami, smacznego.
249,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 249,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 11.03.2025 r. - 24.04.2025 r.
10 Recenzje
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
549,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 549,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 11.03.2025 r. - 24.04.2025 r.
15 Recenzje
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
799,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 799,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 11.03.2025 r. - 24.04.2025 r.
1 Recenzje
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
549,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 549,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 11.03.2025 r. - 24.04.2025 r.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.