Crock-Pot Pizza

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Autor: Sylwia M.
Data dodania: 2016-01-29
Crock-Pot Pizza

SKŁADNIKI

- Oliwa lub olej najlepiej w sprayu.
- 225 gram ciasta na pizze. Ciasto może być gotowe, do kupienia w sklepach.
- 225 gram żółtego sera mozarella, pokrojonego w plastry.
- 225 gram pepperoni w plastrach albo plastry świeżych pomidorów w wersji wegetariańskiej.
- 1/2 szklanki sosu pomidorowego. Można wykorzystać jeden z naszych przepisów wykonania sosu pomidorowego w Crock-Pot.
- 1 łyżka stołowa tartego parmezanu.
- Świeża bazylia grubo posiekana.
- Świeżo zmielony pieprz najlepiej czerwony.

WYKONANIE

- Wolnowar Crock-Pot ustaw na poziom HIGH, na 20 minut. - Do nagrzanego naczynia włóż ciasto na pizzę, rozciągnij je delikatnie aby zajmowało całą powierzchnię. Przykryj naczynie i ustaw na poziom grzania HIGH, gotuj przez 1 godzinę.
- Po godzinie, na górę ciasta rozprowadź 1/2 sosu do pizzy, na wierzch rozłóż plastry sera, następnie plastry pepperoni lub plastry pomidora.
- Całość możesz przyprawić czerwonym pieprzem do smaku. Przykryj i gotuj na poziomie HIGH przez 1 godzinę.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.