Wołowina z brokułami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: -
Czas na Low: 6
Data dodania: 2016-08-31
Wołowina z brokułami

SKŁADNIKI

700 g marynowanej wołowiny
3 zmiażdżone ząbki czosnku
1/2 szklanki tartej marchewki
1/2 szklanki sosu sojowego
1/4 szklanki białego wina
1/4 szklanki sherry
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu
1 łyżeczka startego imbiru
1 łyżeczka czerwonej papryki chilli w płatkach
1/2 łyżki masła orzechowego
3 łyżki brązowego cukru
2 szklanki mrożonych, krojonych brokułów
sól i pieprz do smaku

WYKONANIE

Mięso pokrój na 5 części i włóż do naczynia Crock-Pot. Wymieszaj pozostałe składniki za wyjątkiem brokułów i wrzuć do naczynia z mięsem.
Przykryj i gotuj na LOW przez 6 godzin.
Na godzinę przed końcem czasu dodaj brokuły i wymieszaj.
Mięso pokrój na kawałki wielkości kęsa.
Serwuj z białym ryżem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Crock-Pot K
2021-02-16

Możesz przygotować marynatę wg własnych preferencji. My polecamy sos sojowy, olej i odrobinę masła orzechowego do tej wersji wołowiny.

Ocena 
Jakub D
2020-12-12

W jakiej marynacie ma być ta wołowina?

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.