Cytrynowy halibut z kaparami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 5 min
Czas na High: -
Czas na Low: 2
Data dodania: 2016-08-31
Cytrynowy halibut z kaparami

SKŁADNIKI

4 filety z halibuta
1 pokrojona cytryna
1 cytryna do przybrania
1/2 szklanki białego wina lub bulionu z kurczaka
1 łyżka suszonej bazylii
1 łyżka zmiażdżonego czosnku
1 łyżka kaparów
2 łyżki masła
sól i pieprz

WYKONANIE

Jedną cytrynę pokrój na około 10 plasterków, 5-6 plasterków ułóż na dnie wolnowaru.
Ułóż warstwę z filetów halibuta i połóż na nich pozostałe plasterki cytryny.
Wlej białe wino lub bulion z kurczaka.
Posyp solą, pieprzem, czosnkiem i bazylią.
Przykryj i gotuj 2-3 godzina na LOW.
W małym rondelku podgrzej masło i kapary.
Serwuj rybę na talerzu pokropioną masłem z kaparami i ozdobioną cząstkami cytryny.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.