Krewetki w pomidorach

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2
Czas na Low: 0,5
Data dodania: 2016-09-27
Krewetki w pomidorach

SKŁADNIKI

- krewetki 1kg obrane,
- pomidor 0,6kg pokrojony w kostkę,
- czosnek 4 ząbki pokrojony w kostkę,
- oliwa 50ml,
- szalotka 3szt pokrojona w kostkę,
- seler naciowy 3 łodygi pokrojony w kostkę,
- chilli 1szt,
- wino białe 100ml,
- listki bazylii kilka sztuk,
- pieprz szczypta,
- sól szczypta.

WYKONANIE

Szalotkę i czosnek przesmaż na oliwie, następnie przełóż do Crock-Pota. Do naczynia dołóż pomidory, seler, chilli i zalej białym winem. Ustaw czas na 2h i program High. Po tym czasie dodaj krewetki i kontynuuj gotowanie przez 30min, tym razem na Low. Na koniec dopraw pieprzem i solą. Danie udekoruj liśćmi bazylii.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.