Zupa z młodych warzyw i świeżego ogórka

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: -
Czas na Low: 2,5
Data dodania: 2016-09-27
Zupa z młodych warzyw i świeżego ogórka

SKŁADNIKI

- marchew 3szt,
- por 0,5szt,
- seler 1szt,
- pietruszka 2szt,
- liść laurowy 3szt,
- ziele angielskie 6 ziaren,
- ogórek świeży 2szt bez skóry, starty na tarce,
- koper świeży pół pęczka posiekany,
- masło 2 łyżki,
- sól szczypta,
- pieprz szczypta.

WYKONANIE

Wszystkie młode warzywa pokrój w cienkie talarki prócz ogórka i używając patelni przesmaż na maśle. Całość przerzuć do Crock – Pota, zalej wodą ok 1,5 l., dodaj przyprawy i ustaw program Low na 2h. Po upływie tego czasu dodaj świeżego ogórka i koperek. Gotuj kolejne 30 min. na tych samych ustawieniach. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.