Rosół grzybowy

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 4
Czas na Low: -
Data dodania: 2016-09-27
Rosół grzybowy

SKŁADNIKI

- podgrzybek 0,8kg świeży lub mrożony,
- cebula 2szt pokrojona na pół,
- tymianek 2 gałązki,
- bulion warzywny 1,5l,
- oliwa truflowa 1 łyżka,
- olej 1 łyżka,
- sól szczypta,
- sos sojowo grzybowy 50ml,
- pieprz ziarna 10szt,
- sok z cytryny 1 łyżka,
- natka pietruszki siekana,
- śmietana łyżka do każdej porcji

WYKONANIE

Na oleju i oliwie przesmaż połówki cebuli, grzyby i tymianek. Całość przerzuć do Crock-Pota, dodaj sos sojowo-grzybowy oraz ziarna pieprzu, zalej bulionem i ustaw program High na 4h.Na koniec dopraw solą i sokiem z cytryny. Proponuję podawać z kaszą lub łazankami, łyżką śmietany oraz siekaną natka pietruszki.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.