Karczek z papryką

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: -
Czas na Low: 8
Data dodania: 2016-09-27
Karczek z papryką

SKŁADNIKI

- karczek 1kg w całości,
- papryka 4szt pokrojona w długie słupki,
- cebula biała 3szt pokrojona w pióra,
- czosnek 4 ząbki pokrojony w plastry,
- rozmaryn 2 gałązki,
- liść laurowy 4szt,
- ziarna kolendry 1 łyżeczka,
- papryka słodka 1 łyżeczka,
- pieprz do smaku,
- sól do smaku,
- cukier łyżeczka,
- czerwone 200ml,
- olej 100ml.

WYKONANIE

Karkówkę przesmaż z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu i przełóż do Crock-Pota. Mięso zasyp suchymi przyprawami, obłóż cebulą, czosnkiem i papryką. Całość podlej czerwonym winem, nastaw program 8 Low. Danie idealnie komponuje się z ziemniakami puree.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.