Krewetki z czosnkiem i w białym winie

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 0,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2016-09-27
Krewetki z czosnkiem i w białym winie

SKŁADNIKI

• - krewetki 1kg obrane,
• - czosnek 5 ząbki pokrojony w plastry,
• - oliwa 50ml,
• - masło 3 łyżki,
• - szalotka 3szt pokrojona w kostkę,
• - natka pietruszki 3 łyżki siekana,
• - wino białe 100ml,
• - pieprz szczypta,
• - sól szczypta.

WYKONANIE

Szalotkę i czosnek przesmaż na oliwie, następnie przełóż do Crock-Pota. Do naczynia dołóż krewetki, masło - zalej białym winem. Ustaw urządzenie na 30 - 45min i program High. Na koniec dopraw pieprzem i solą. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki. Polecam podawać z grzankami i liśćmi sałat.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.