Polędwiczki wieprzowe z pieczonymi warzywami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 3-4
Czas na Low: 5
Data dodania: 2016-12-05
Polędwiczki wieprzowe z pieczonymi warzywami

SKŁADNIKI

3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
1 łyżki startego parmezanu
4 łyżki świeżego rozmarynu, poszatkowane
1 łyżeczka mielonego czosnku
3 umyte ziemniaki ze skórką
1 szklanka marchewek baby
1 cebula, posiekana
Sól i pieprz do smaku
1 polędwica wieprzowa około 0,7 kg
2 łyżki pietruszki
2 łyżeczki cebuli w proszku
2 łyżeczki czosnku w proszku
2 łyżeczki soli
¼ szklanki bulionu z wołowiny
2 łyżki oleju roślinnego

WYKONANIE

Włóż cebulę, marchew i ziemniaki do średniej wielkości miski.
Dodaj oliwę z oliwek, parmezan, połowę rozmarynu i czosnku. Dodaj sól i pieprz do smaku. Wymieszaj dobrze wszystkie warzywa.
Umieść warzywa w wolnowarze Crock-Pot®.
Połącz pietruszkę, cebulę w proszku, czosnek w proszku, pozostały rozmaryn i sól w małej misce. Natrzyj polędwiczki wieprzowe przyprawami.
Podgrzej olej roślinny na patelni na dużym ogniu. Dodaj polędwiczki wieprzowe i obsmaż je przez 1 do 2 minut z każdej strony.
Podgrzej misę Crock-Pota i umieścić w niej smażone polędwiczki na warzywach.
Na gorącą patelnię, na której były smażone polędwiczki wlej bulion wołowy i zamieszaj razem z resztkami ze smażenia. Bulion z patelni wlej do wolnowaru Crock-Pot® i przykryj pokrywą.
Gotuj na poziomie HIGH 3 godziny i 30 minut lub na poziomie LOW przez 5 godzin, do momentu kiedy polędwiczki wieprzowe i warzywa będą miękkie
Po upływie tego czasu, wyjmij polędwiczki na półmisek i odstaw na 10 minut żeby odpoczęły. Następnie pokrój na plastry i podaj z warzywami z wolnowaru z Crock-Pot®. Smacznego
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.