Lasagne ze szpinakiem

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2
Czas na Low: 3-4
Data dodania: 2017-02-13
Lasagne ze szpinakiem

SKŁADNIKI

2 puszki odsączonych pomidorów pokrojonych w kostkę,
4 ząbki czosnku drobno posiekanego,
2 łyżki oregano,
0,5 łyżeczki soli,
0,25 łyżeczki pieprzu,
400 g świeżego sera ricotta,
0,5 pęczka drobno posiekanej natki pietruszki,
0,5 szklanki tartego sera parmezan,
350 g płatów makaronu lasagne,
2 szklanki świeżych liści szpinaku,
2 szklanki tartego sera mozzarella

WYKONANIE

Połącz odsączone pomidory, czosnek, oregano, sól i pieprz w misce. W innej misce wymieszaj ser ricotta, pietruszkę i parmezanem.
1/4 masy pomidorowej rozprowadź na dnie kamionkowego naczynia. Ułóż warstwę płatów lasagne - niegotowanych. Możesz je łamać, aby dopasować kształt. Następnie ułóż liście szpinaku, a na nich warstwę z mieszanych serów i pietruszki. Rozprowadź 1/4 masy pomidorowej i ułóż ponownie warstwy makaronu, szpinaku i serów. Cykl powtórz jeszcze raz lub dwa. Ostatnią warstwę posyp serem mozzarella. Całość przykryj pokrywką i gotuj na poziomie HIGH przez 2 godziny lub na poziomie LOW przez 3 do 4 godzin.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.