Potrójna gorąca czekolada

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: -
Czas na Low: 2,5
Data dodania: 2017-02-28
Potrójna gorąca czekolada

SKŁADNIKI

100 g cukru
60 g niesłodzonego kakao w proszku
1,6 litra mleka
5 ml ekstraktu waniliowego
500 ml śmietany kremówki
100 g czekolady mlecznej pokruszonej
100 g białej czekolady pokruszonej

Do podania
bita śmietana,
wiórki czekoladowe,
mini pianki marshmallows,
kakao w proszku

WYKONANIE

Umieść cukier, kakao w proszku i 300 ml mleka w małej misce i miksuj. Przelej do misy wolnowaru wraz z pozostałym mlekiem i wanilią. Gotuj na poziomie LOW przez 2½ godziny. Po 2 godzinach gotowania, dodaj posiekaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Następnie wlej śmietanę przykryj pokrywą i gotuj przez kolejne 30 minut. Podawaj w szklankach, zwieńczone bitą śmietaną i wiórkami czekolady i piankami marshmallows.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.