Zapiekane ziemniaczki z wolnowaru

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-02-28
Zapiekane ziemniaczki z wolnowaru

SKŁADNIKI

25 g masła
1 kg ziemniaków do pieczenia, obranych i pokrojonych na cienkie plasterki
2 średnie cebule, pokrojone na cienkie plasterki
2 ząbki czosnku, posiekane
1 kostka bulionu warzywnego, rozpuszczona w 250 ml wrzącej wody
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
przyprawy

WYKONANIE

Wysmaruj wnętrze misy wolnowaru Crock-Pot odrobiną masła. Ułóż na dnie warstwę z plastrów ziemniaka. Ziemniaki przykryj warstwą z plastrów krojonej cebuli, czosnku, pietruszki i przypraw. Ułóż na przemian kolejne warstwy, zakończ warstwą ziemniaków. Na wierzchu połóż pozostałe masło. Zalej bulionem, przykryj wolnowar Crock-Pot pokrywą i gotuj na poziomie HIGH przez 2 godziny, aż ziemniaki będą miękkie, a krawędzie się zrumienią.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.