Czekoladowy pudding z masłem orzechowym

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-03-16
Czekoladowy pudding z masłem orzechowym

SKŁADNIKI

1 szklanka mąki
1/3 szklanki cukru
2 łyżki kakao w proszku
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka czekoladowego
2 łyżki oleju roślinnego
2 łyżeczki wanilii
1/2 szklanki masła orzechowego
1/2 szklanki czekolady pokruszonej na kawałki
1/2 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych
3/4 szklanki cukru
1 1/2 filiżanki wrzątku

WYKONANIE

W misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Dodaj mleko czekoladowe, olej i wanilię. Całość mieszaj, aż wszystkie składniki staną się wilgotne. Dodaj masło orzechowe, kawałki czekolady i posiekane orzeszki ziemne.
Masę przełóż do misy wolnowaru Crock-Pot i rozłóż równomiernie. W innej misce, połącz 3/4 szklanki cukru i 2 łyżki kakao. Dolej gorącą wodę i mieszaj. Ostrożnie wlej mieszaninę kakao do masy przygotowanej w wolnowarze. Przykryj i gotuj na poziomie HIGH 2 do 2 1/2 godziny lub do momentu gdy wykałaczka włożona do ciasta wychodzi czysta.
Przełóż pudding do miseczek, możesz go ozdobić bitą śmietaną.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.