Frittata z szpinakiem, pieczoną czerwoną papryką i fetą

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: -
Czas na Low: 2,5
Data dodania: 2017-05-04
Frittata z szpinakiem, pieczoną czerwoną papryką i fetą

SKŁADNIKI

Spray non-stick do natłuszczenia misy
6 łyżek pieczonej czerwonej papryki ze słoika, lub własnoręcznie grillowana, pokrojonej w drobną kostkę
1/4 szklanki zielonej cebuli
150 gram kruszonej fety
8 jaj,
1/2 łyżeczki przyprawa uniwersalnej typu Kucharek
Świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Niskotłuszczowa kwaśna śmietana do podania opcjonalnie

WYKONANIE

Misę wolnowara Crock-Pot natłuść sprayem non-stick. Opłucz i osusz szpinak. Zblanszuj go na patelni i przełóż do misy wolnowara. Do misy wrzuć także pokrojoną na małe kawałki czerwoną paprykę i zieloną cebulkę. Dokładnie wymieszaj 8 jajek. Zalej nimi przygotowane w wolnowarze produkty i wymieszaj dokładnie. Ser feta pokrusz i posyp nim równomiernie zawartość misy. Przypraw pieprzem i przyprawą. Całość przykryj i gotuj na poziomie LOW przez 2,5 godziny.
Gotową frittatę można podawać z kwaśną śmietaną do smaku.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.