Makaron z kurczakiem i parmezanem

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: -
Czas na Low: 4
Data dodania: 2017-05-29
Makaron z kurczakiem i parmezanem

SKŁADNIKI

4 piersi z kurczaka
sól koszerna
świeżo zmielony czarny pieprz
2 puszki krojonych pomidorów
1 cebula, pokrojona w kostkę
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej pietruszki
1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki, opcjonalnie
500 g makaronu penne
1 ½ szklanki startego sera mozzarella
1/4 filiżanki świeżo tartego sera Parmezan
2 łyżki posiekanych świeżych liści pietruszki, opcjonalnie

WYKONANIE

Oprósz piersi kurczaka solą i pieprzem, włóż je do misy wolnowaru Crock-Pot DuraCeramic i obsmaż jeżeli masz wolnowar Crock-Pot bez powłoki DuraCeramic, obsmaż piersi na patelni. W dużej misce połącz i wymieszaj pomidory z puszki, cebulę, bazylię, oregano, pietruszkę i płatki papryki czerwonej. Piersi z kurczaka zalej przygotowaną mieszaniną pomidorów i ziół, całość wymieszaj. Przykryj i gotuj na poziomie LOW przez 4 godziny. Wyjmij piersi kurczaka z misy i rozdrobnij je, używając dwóch widelców. W dużym garnku ugotuj al dente makaron, zgodnie z instrukcją z opakowania. Do misy wolnowaru Crock-Pot wrzuć makaron i rozdrobnione mięso. Posyp z wierzchu serami i gotuj pod przykryciem na poziomie LOW przez dodatkowe 10-20 minut, aż sera się stopi. Podawaj natychmiast, ozdobione natką pietruszki, jeśli lubisz.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.