Leczo warzywne

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 3
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Leczo warzywne

SKŁADNIKI

cukinia żółta ½ szt
cukinia zielona, ½ szt
bakłażan, ½ szt
cebula, 1 szt
papryka, 1 szt
pomidor, 2 szt
natka pietruszki, łyżka
cukier, łyżka
ziele angielskie, 5 szt
liść laurowy, 3 szt
papryka słodka, łyżka
koncentrat pomidorowy, łyżka
białe wino, szklanka
sól, do smaku

WYKONANIE

Paprykę oczyść z nasion. Wszystkie warzywa dokładnie umyj i pokrój w grubą kostkę. Tak przygotowane składniki włóż do naczynia Crock-Pot . Całość zalej białym winem, dodaj koncentrat i przyprawy bez soli – dokładnie wymieszaj. Ustaw poziom high i gotuj 3 godziny. Podawaj z posiekana natką pietruszki, dopraw solą do smaku.

Złote myśli
- jeżeli jesteś mięsożercą, dodaj przesmażony i pokrojony boczek, kiełbasę lub drób.
- umieszczając na wierzchu starty żółty ser – uzyskasz wyśmienitą zapiekankę.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.