Gołąbki

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 40 min
Czas na High: 1,4
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Gołąbki

SKŁADNIKI

mięso mielone wieprzowe, 0,5 kg
ryz gotowany, woreczek
jajko, 1 szt
natka pietruszki, ½ pęczka
sos sojowy, 2 łyżki
kapusta, 4 duże liście
pieprz, szczypta
liść laurowy, 4 szt
ziele angielskie, 10 szt
koncentrat pomidorowy, 6 łyżek
woda, 1 l
śmietana 18%, 2 łyżki

WYKONANIE

Ugotuj woreczek białego ryżu zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Liście sałat sparz w gorącej wodzie i odetnij z nich dolną najtwardszą część gdy staną się elastyczne – wyciągnij i osusz. W misce dokładnie wymieszaj mięso, ryż, jajko, siekaną natkę pietruszki, sos sojowy i pieprz. Farsz podziel na równe części, uformuj i dokładnie zawiń w liście. Do naczynia Crock-Pot włóż gołąbki, zalej wodą, dorzuć liść laurowy, ziele angielskie – ustaw poziom high na 1,4h. Po czasie, przed podaniem do sosu dodaj zahartowaną śmietanę.

Złote myśli
- ryż biały możesz zastąpić brązowym.
- zamiast mięsa wieprzowego użyj np. drobiowego lub krewetek
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Katarzyna G
2020-09-05

Bardzo dobre polecam, ryż dałam surowy bo na tyle wody6i tak się ugotował, ja robiłam 3h na high

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.