Kompot z rabarbaru

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Kompot z rabarbaru

SKŁADNIKI

rabarbar, 4 łodygi
jabłko 1 szt
cukier, 5 łyżek
woda, 1,5 l

WYKONANIE

Łodygi rabarbaru obierz ze skóry i odkrój stwardniałe końce. Obrane jabłko wydryluj. Składniki pokrój w równą, gruba kostkę. Do naczynia wlej wodę, dodaj cukier, jabłko i rabarbar. Ustaw Crock-Pot na poziom high i gotuj przez 2 godziny.

Złote myśli
- jeżeli chcesz słodszy, dodaj 3 łyżki cukru więcej.
- bardziej świeży smak uzyskasz dorzucając listki mięty.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.