Kurczak z boczniakiem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 1,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Kurczak z boczniakiem

SKŁADNIKI

filet z kurczaka, 2 szt
boczniak, 2 garści
śmietana 30% uht, 150 ml
czosnek, 2 ząbki
koperek, ½ pęczka
biały pieprz, ds.
sól, do smaku

WYKONANIE

Kurczaka opłucz w zimnej wodzie. Mięso i boczniaka pokrój w cienkie paski, czosnek w plastry . Składniki wstaw do urządzenia Crock-Pot i zalej śmietaną. Gotuj na poziomie high przez 1 godzinę i 30 min. Przed podaniem posyp siekanym koperkiem, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Złote myśli
- Boczniaka możesz zastąpić każdym innym grzybem – nawet pieczarką.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.