Kurczak z imbirem w mleku kokosowym

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 1,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Kurczak z imbirem w mleku kokosowym

SKŁADNIKI

filet z kurczaka, 2 szt
pieczarka, 4 szt
marchew, 1 szt
cebula dymka, 1 szt
mleko kokosowe, 0,5 l
imbir, łyżeczka
limonka, ½ szt
cukier, łyżka
sos sojowy, 2 łyżki
chilli, łyżeczka

WYKONANIE

Filet umyj i pokrój w kostkę, umyte pieczarki w cząstki, marchewkę w talarki. Chilli posiekaj drobno, cebulę potnij w pióra. Imbir obierz ze skórki i pokrój w cienkie słupki. Wszystkie składniki włóż do wolnowaru Crock-Pot, zalej mlekiem kokosowym, dodaj sos sojowy – wymieszaj. Ustaw na poziom high i gotuj 1 godzinę i 30 min. Po czasie dopraw sokiem z limonki.

Złote myśli
- Na większy apetyt sprawdzi się z makaronem ryżowym.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.