Zupa z krewetkami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 1
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Zupa z krewetkami

SKŁADNIKI

krewetki, 0,5 kg
mleko kokosowe, 800 ml
imbir plastry, 5 szt
kolendra, ½ pęczka
pieczarki, 3 szt
liść kaffiru, 7 szt
limonka, ½ szt
chilli, ½ szt
bulion warzywny, 200 ml

WYKONANIE

Krewetki oczyść z linii pokarmowej i odetnij głowy, następnie przekrój każdą na pół. Pieczarki umyj i pokrój w paski, limonkę w plastry a chilli posiekaj drobno. Składniki umieść w naczyniu Crock-Pot, dodaj imbir, liście kaffiru. Całość zalej mlekiem kokosowym i bulionem – wymieszaj. Gotuj na high przez 50 minut. Podawaj z siekaną kolendrą.

Złote myśli
- Krewetki możesz zastąpić pokrojonym w cienkie paski kurczakiem.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Krzysztof K
2019-04-11

Po zrobieniu tej zupy uważam, że musi być błąd w podanej ilości mleczka kokosowego i bulionu. Możliwe, że ilości podano odwrotnie, tzn. powinno być: 800 ml bulionu, a 200 ml mleczka kokosowego. Na pewno należy dać zdecydowanie mniej mleczka kokosowego niż w przepisie, a więcej bulionu; trzymanie się przepisu powoduje, że zupa jest trudnozjadliwa.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.