Pulpety wieprzowe

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 1,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Pulpety wieprzowe

SKŁADNIKI

mięso mielone wieprzowe, 0,5 kg
szczypiorek, ½ pęczka
jajko, 1 szt
cebula dymka, 1 szt
pomidor, 2 szt
oliwa, 2 łyżki
czosnek, 2 ząbki
sól, do smaku
pieprz, do smaku.

WYKONANIE

W misce umieść mięso, jajko, posiekany szczypiorek, szczyptę soli i pieprzu. Całość wymieszaj ręką, uformuj równe kulki i przełóż do naczynia wolnowaru Crock-Pot. Obraną cebulę pokrój w pióra, pomidora w kostkę, czosnek w plastry. Warzywa dodaj do pulpetów, polej oliwa i zamknij pokrywę. Gotuj na poziomie high przez 1 godzinę i 30 min.

Złote myśli
- przed podaniem zblenduj sos.
- mięso wieprzowe możesz zastąpić drobiowym lub wołowym.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.