Ryż z warzywami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 1,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Ryż z warzywami

SKŁADNIKI

marchew, 1 szt
por, ½ szt
seler, ½ szt
papryka, ½ szt
kukurydza, 1 szt
woda, 750 ml
ryż, 100 g
curry, łyżeczka
kurkuma, łyżeczka
papryka słodka, ½ łyżeczki
sól, łyżeczka

WYKONANIE

Ziarna kukurydzy oderwij z kolby. Wszystkie warzywa obierz, oczyść i pokrój w cienkie słupki. Składniki zmieszaj z surowym ryżem oraz suchymi przyprawami. Całość wstaw do naczynia Crock-Pot ustaw poziom high i zalej 750 ml zimnej wody. Gotuj przez 1,5 godziny.

Złote myśli
- możesz dodać pokrojonego w kostkę kurczaka lub indyka.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.