Pinchitos Morunos

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 5-6
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-09-28
Pinchitos Morunos

SKŁADNIKI

marynata
1 ½ łyżeczki kolendry mielonej
1 ½ łyżeczki kminu
1 ½ łyżeczki kopru włoskiego
2 łyżki słodkiej wędzonej papryki - Pimenton
6 ząbków czosnku, obranych i zgniecionych
1 łyżeczka soli
2 szczypty szafranu, rozprowadzonego w 4 łyżkach wrzącej wody
3 łyżeczki suszonego oregano
6 łyżek octu winnego lub 2 łyżeczki octu czerwonego
3 łyżki oliwy z oliwek
1,2 kg udek z kurczaka bez kości pokrojonego w kostkę 2,5 cm
12 szpikulców. Przy użyciu drewnianych, zanurz je przez 1 godzinę w zimnej wodzie.

WYKONANIE

Wymieszaj wszystkie składniki marynaty razem, dodając oliwę z oliwek.
Dodaj kawałki kurczaka do miski marynaty i odstaw na co najmniej 3 godziny, najlepiej na noc.
Nabij kawałki kurczaka na szpikulce i włóż szaszłyki do misy wolnowaru Crock-Pot. Przykryj i gotuj na poziomie LOW przez 5-6 godzin lub High przez 3 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij szaszłyki z wolnowaru Crock-Pot.
Podgrzej patelnię i zrumień szaszłyki przez kilka minut z każdej strony.
Idealnie smakują podane z sałatą i z sosem z octu śliwkowego.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.