Kleftiko

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 5-6
Czas na Low: 8-10
Data dodania: 2017-09-28
Kleftiko

SKŁADNIKI

1 łyżka oliwy z oliwek
2-4 gicze jagnięce
sok z 2 dużych cytryn
6 ząbków czosnku, rozdrobnionych
3 liście laurowe
1 łyżka suszonego oregano
4 średnie ziemniaki, obrane i pokrojone
4 duże pomidory, pokrojone w kostkę
100 g sera feta, grubo rozdrobnionego

WYKONANIE

Dodaj oliwę z oliwek do odpowiedniej patelni lub do misy wolnowaru Crock-Pot saute i obsmaż na wysokim ogniu gicze jagnięce.
Jeśli używałeś patelni, przełóż mięso do misy wolnowaru i umieścić w podstawie grzewczej, dodaj resztę składników z wyjątkiem sera feta.
Dobrze wymieszaj, przykryj pokrywką i gotuj na poziomie HIGH przez 5-6 godzin lub na poziomie LOW przez 8-10 godzin, aż mięso będzie miękkie.
Posyp fetą i ozdób świeżymi liśćmi oregano lub gałązek rozmarynu, jeśli lubisz.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.