Klops

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: -
Czas na Low: 3
Data dodania: 2018-09-27
Klops

SKŁADNIKI

750 g mielonego mięsa wieprzowego
1 jajko
Pół szklanki bułki tartej
50 ml mleka
Mielony czarny pieprz
Suszona papryka
Cynamon
Gałka muszkatołowa
Koper woski
Kminek mielony
Czosnek w proszku

WYKONANIE

Do mielonego mięsa dodaj sól, jedno jajko, bułkę tartą i mleko.
Dopraw przyprawami papryką, cynamonem, gałką muszkatołową, zmielonym czarnym pieprzem, koprem włoskim, kminkiem i czosnkiem w proszku. Dokładnie wymieszaj.
Wyłóż formę papierem do pieczenia i przełóż do niej przyprawione mięso formując ja na kształt bochenka.
Przełóż mięso zawinięte w papier do misy wolnowaru Crock-Pot i przykryj pokrywą.
Gotuj na poziomie LOW przez 3 godziny … i gotowe.
Serwuj klopsa pociętego na plastry.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.