Duszona gicz jagnięca po śródziemnomorsku

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 5-6 godz.
Czas na Low: 8-9 godz.
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Duszona gicz jagnięca po śródziemnomorsku

SKŁADNIKI

15 ml oleju roślinnego
6 niewielkich giczy jagnięcych
1 duża czerwona cebula, grubo pokrojona
2 ząbki czosnku, posiekane
400 g puszka pokrojonych pomidorów
1 duży bakłażan, grubo pokrojony
15 g grubo posiekanego świeżego oregano lub 10 g suszonego oregano
250 ml czerwonego wina
30 g purée z pomidorów

WYKONANIE

Na odrobinie oleju podsmażaj jagnięcinę z każdej strony aż się zrumieni.
Naczynie do gotowania umieść podstawie grzewczej. Dodaj jagnięcinę, pozostałe składniki i dobrze wymieszaj.
Gotuj w wolnowarze Crock-Pot przez 8–9 godzin na poziomie LOW lub przez 5–6 godzin na poziomie HIGH.
Danie najlepiej smakuje podawane z pikantnymi pieczonymi warzywami korzeniowymi i kaszą kuskus na maśle.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.