Ciasto Czekoladowa lawa

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2-2,5 godz.
Czas na Low: -
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Ciasto Czekoladowa lawa

SKŁADNIKI

Ciasto
0,5 szklanki cukru trzcinowego
1 szklanka mąki
1 łyżeczka wanilii
3 łyżeczki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki soli
0,5 szklanki mleka
2 łyżki roztopionego masła
0,5 szklanki startej czekolady deserowej
Sos
0,5 szklanki cukru trzcinowego
0,25 szklanki kakao
od 1 do 1,5 szklanki gotującej wody

WYKONANIE

Zamieszaj w naczyniu Crock-Pot cukier, mąkę, czekoladę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
Dolej mleko oraz wanilię i wszystko zamieszaj. Powstałą masę rozprowadź równomiernie na dnie naczynia.
Zamieszaj cukier trzcinowy z kakao i posyp wcześniej rozprowadzoną masę.
Wszystko zalej wrzątkiem. Gotuj na ustawieniu High przez 2-2,5 godz.
Po wyłączeniu podnieś pokrywkę i pozostaw na 20 min. Podawaj z lodami waniliowymi i/lub z bitą śmietaną. Wyśmienicie smakuje też z tradycyjną śmietaną.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.